Portabee – 3D принтер за $480

0
15

Допреди няколко години почти никой не бе чувал за „3D принтер“, а вече говорим за това как тези устройства стават все по-компактни и по-достъпни като цена и не след дълго ще се превърнат в персонални устройства като обикновените принтери. Определенията „компактни и достъпни“ обаче са доста относителни. Един от най-евтините модели – Replicator 2 на MakerBot – е цели $2000.

Ето защо можем да очакваме този нов пазар да се разшири, включвайки по-малко функционални, но по-евтини модели. Един такъв, например, е Portabee, който струва $480 с включена доставка. Цената му е по-малка от тази на повечето съвременни компютри като в същото време устройството изпълнява повечето основни функции на 3D печата.

Заради по-ниската си цена обаче Portabee си има известни ограничения като, например, това, че може да се използва само по един цвят материал наведнъж или, че максималната големина на изпечатания продукт е приблизително колкото тази на чаша чай. И накрая, интерфейсът му не е нищо особено. Целта му е главно да бъде практичен, лесен за употреба и достъпен продукт.

Най-голямото му преимущество е портативността му. Принтерът тежи само 2.8 килограма и може да се сгъва, така че да се събере в специалната си кутия. Portabee работи с PLA и ABS пластмаса – два стандартни материала за 3D печат. Можем да зареждаме проекти през слота за SD карти.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари