PowerColor демонстрира видеокартата Radeon HD 5770 за HTPC

0
15

Като правило, за нуждите на мултимедийните компютри (HTPC) производителите предлагат видеокарти базирани на маломощни графични процесори, съдържащи бавна памет и масивно системно охлаждане. На изложението Computex 2010 компанията PowerColor представи нестандартно и достатъчно производително решение, което позволява стартирането на достатъчно съвременни игри на HTPC.

Това устройство е с наименованието Radeon HD 5770 Low Profile Edition и използва 40nm графичен процесор Juniper, с 800-поточни процесора и 1GB памет от стандарт GDDR5 с 128-битова шина за достъп. Работната честота на видеочипа и паметта е съответно 850 и 4800 MHz, като устройството е произведено в нископрофилно изпълнение и е снабдено с охладител, производство на Arctic Cooling, съдържащ масивна радиаторна секция и два вентилатора. Охладителят предлага по-ефективно охлаждане с ниско ниво на издавания шум, в сравнение с референсното решение. Представеното устройство съдържа в себе си интерфейсите DVI и HDMI, а така също поддържа и DirectX 11, Shader Model 5.0, DirectCompute 11, OpenGL 3.2, OpenCL 1.0 и технологиите ATI Stream, CrossFireX, Avivo HD Video, Eyefinity и UVD 2.

Отбелязва се, че видеокартата PowerColor Radeon HD 5770 Low Profile Edition ще бъде пусната в продажба много скоро, но за цената й информация все още няма.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари