Qualcomm изкара тестове на Snapdragon 888, които показаха производителността на чипа в детайли

0
1329

Днес Qualcomm показа серия от бенчмарк резултати за новия Snapdragon 888 чипсет, който ще захрани доста от флагманите догодина.

Компанията е направила тестове с AnTuTu, GeekBench, GFXBench Aztec Normal and Manhattan 3.0, Ludashi AiMark, AITuTu, MLPerf и UL Procyon

GeekBench е един от бенчмарковете, който дава най-добра представа за общата производителност на процесорите. В сравнение със Snapdragon 865, на теста за производителност на едно ядро имаме скок в резултата от 919 на 1135 точки – +23.5%. При многоядрената производителност забелязваме скок от 16.9%. Със сигурност наличието на новите Cortex-X1 ядра няма да остане незабелязано.

Насочвайки се към графичното представяне, трябва да проверим дали Adreno 660 изпълнява обещанието си за 35% ръст в производителността. Резултатът от 86 кадъра в секунда всъщност е с над 55% по-добър в сравнение с този на Snapdragon 865.

Изглежда, че Snapdragon 888 няма да успее да се представи по-добре от A13 или A14 на iPhone. Има обаче някои детайли. Всичко зависи от консумацията му. Ако тя е между 4 и 4.5 вата, флагманите, които го използват ще имат шанс да се противопоставят на Apple доста активно.

При Procyon тестовете отново виждаме брутален ръст в производителността – почти трикратен спрямо Snapdragon 865+.

От Qualcomm изненадаха някои хора с публикуването на резултати от MLPerf, който като тест тепърва ще се налага в индустрията

Оставяйки това настрана, Snapdragon 888 постига до 4 пъти по-голям резултат в някои тестове спрямо своя предшественик.

Заключението е, че от Qualcomm не са мързелували

Виждаме добри подобрения в CPU-то, макар и в някои отношения да са консервативни. По отношение на графичната част имаме доста по-голям прогрес. Стига консумацията да е на ниво, потребителите могат да участват наистина впечатляващи флагмани през 2021 година.

Единствената условност тази година е, че тестовете са извършени от Qualcomm, заради настоящата ситуация. В предишни години, част от най-големите медии имаха шанс да направят тестове сами. Но никой не смята, че ще има проблем с потвърждаването на тези резултати. Qualcomm едва ли е компания, която би злоупотребила. Все пак рано или късно нещата ще излязат на яве, когато устройствата стигнат до потребителите.

4.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари