Qualcomm отново започна да доставя чипове на Huawei

4
1207

Белият дом вижда в Huawei заплаха за националната безопасност на САЩ, както и инструмент за манипулации и шантаж в търговската война срещу Китай. Това бе и причината китайският производител да бъде включен в черния списък и срещу него да бъдат бъдат наложени санкции, вследствие на което Huawei не може да използва американски хардуер и софтуер.

Сред компаниите, които спряха да работят с Huawei, бе и американският производител на чипове Qualcomm. Въпреки че Huawei активно започва да използва в своите мобилни процесори Kirin, той не може напълно да се откаже от чиповете на Qualcomm. Причината е, че към днешен ден обемите на производство на фирмените SoC Kirin не са достатъчни, за да покрият всички потребности на китайския технологичен гигант.

Уеб изданието Gsmarena съобщи, че Qualcomm отново започва да доставя свои чипове на Huawei. Ръководителят на Qualcomm Стив Моленкопф направи официално изявление, с което потвърди информацията. Той каза, че вече са започнали доставките на чипове за мобилните устройства на Huawei и се надява, че добрите отношения между двете компании ще се запазят.

Да си припомним, че през месец август тази година министерството на търговията на САЩ взе решение да даде временен лиценз, който дава възможност на Huawei още 90 дни да работи съвместно с американските компании. По всичко личи, че именно в рамките на тази отсрочка Qualcomm доставя чипове на Huawei.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

„Белият вижда в Huawei заплаха“
Ммм, Белият кой, или какво 😉

Efix
Efix

И като стабилизират китайците производството на Kirin-а, Qualcomm ще загуби един огромен пазар. И после няма да могат да се върнат към него, защото китайците вече ще са ги изпреварили …

Бахти
Бахти

Реднеците сами се прецакаха от ЛАКОМИЯТА си, хак да им е!