fbpx
-3.3 C
София

Qualcomm отново започна да доставя чипове на Huawei

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Белият дом вижда в Huawei заплаха за националната безопасност на САЩ, както и инструмент за манипулации и шантаж в търговската война срещу Китай. Това бе и причината китайският производител да бъде включен в черния списък и срещу него да бъдат бъдат наложени санкции, вследствие на което Huawei не може да използва американски хардуер и софтуер.

Сред компаниите, които спряха да работят с Huawei, бе и американският производител на чипове Qualcomm. Въпреки че Huawei активно започва да използва в своите мобилни процесори Kirin, той не може напълно да се откаже от чиповете на Qualcomm. Причината е, че към днешен ден обемите на производство на фирмените SoC Kirin не са достатъчни, за да покрият всички потребности на китайския технологичен гигант.

Уеб изданието Gsmarena съобщи, че Qualcomm отново започва да доставя свои чипове на Huawei. Ръководителят на Qualcomm Стив Моленкопф направи официално изявление, с което потвърди информацията. Той каза, че вече са започнали доставките на чипове за мобилните устройства на Huawei и се надява, че добрите отношения между двете компании ще се запазят.

Да си припомним, че през месец август тази година министерството на търговията на САЩ взе решение да даде временен лиценз, който дава възможност на Huawei още 90 дни да работи съвместно с американските компании. По всичко личи, че именно в рамките на тази отсрочка Qualcomm доставя чипове на Huawei.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини