Qualcomm официално представи своя Snapdragon 888 флагман чип

0
915

Събитието на Qualcomm, Tech Summit 2020, ще бъде белязано от новата флагман платформа за 2021 година. Това е чипът Snapdragon 888, който е произведен по 5nm литографски процес. Ще го видим в огромна част от смартфоните във високия клас.

Виждаме доста подобрения в сравнение с миналогодишно представения Snapdragon 865. Разбира се, скокът в производителността е най-ключовото. Виждаме обаче по-добра поддръжка за 5G, включително чрез напълно интегрирания модел X60 5G.

Друг интересен момент за платформата е AI+GPU производителността, в комбинация с ориентирани към фотографията възможности

Детайлна информация за производителността ще се появи в последствие, но от Qualcomm дават страхотна заявка. Твърди се, че Snapdragon 888 може да стигне до 26 TOPS (трилиона операции в секунда). Това е почти двойно на 15-те TOPS при Snapdragon 865.

По отношение на фотографията, процесорът за обработка на сигнал от изображенията (ISP) може да улови 2.7 гигапиксела в секунда. Това се равнява на 120 12-мегапикселови снимки на секунда. Най-голямо отражение това ще даде при заснемането на видео със забавен каданс и висока резолюция, HDR фото/видео заснемането и улавянето на видео с три камери едновременно.

От Qualcomm са наясно, че мобилната фотография вече разчита изключително много на AI. Със сигурност са се потрудили сериозно върху 6-то поколение Qualcomm AI Engine.

И още малко за 5G

Qualcomm е производител, който е известен с големия си напредък в областта на антените, електрониката и изчисленията, които преобразуват мобилния сигнал в дигитален поток от данни. На теория Snapdragon 888 ще предостави възможност за работа с всяка комбинация от 5G честоти, която мобилните оператори могат да използват по света. Конкретната имплементация зависи от смартфон производителите – заради това е на теория. Слуховете обаче са, че ще видим „глобална“ версия на чипа. И като бонус имаме и много по-енергийно ефективен 5G модем.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари