Qualcomm представиха нови процесори от линията Snapdragon

0
37

Водещите производители на процесори използваха изложението CES, за да представят най-новите си модели. След NVIDIA и Intel същото направиха и Qualcomm. Компанията анонсира най-новите си модели чипове от линията Snapdragon – Snapdragon 800 и 600, които обещават много по-усъвършенствани възможности от сегашния модел S4 Pro.

Snapdragon 800 е „premium“ моделът, а 600 – моделът от „висок клас“. По този начин Qualcomm разграничават двата нови чипа. 800 би трябвало да е 75% по-бърз от S4 Pro с четирите си Krait 400 ядра с индивидуална мощност от 2.3GHz. 600, от своя страна, има четири Krait 300 ядра с мощност 1.9GHz на ядро. Qualcomm твърдят, че и двата процеса имат изключително ниско потребление на енергия и че всъщност осигуряват най-добрата производителност на ват от всички мобилни процесори, които индустрията използва в момента. Моделът 800 освен това поддържа категория 4 LTE, която осигурява скорост до 150Mbps.

И двата чипа все още не са завършени и ще трябва да минат няколко месеца преди производителите на мобилни устройства да се сдобият с тях. Qualcomm се надяват първите устройства използващи Snapdragon 600 да се появят през второто тримесечие на 2013 година. Що се отнася до 800, той ще започне да се използва чак след средата на годината.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари