Процесорите за мобилни устройства отдавна престанаха да бъдат нещо маловажно и несериозно. Днес от тях в по-голямата си част зависи автономната работа, производителността и технологичността на тези устройства като цяло. И ако по-голямата част от хората наистина са свикнали с идеята, че процесорите за смартфони и таблети са не по-малко важни, отколкото за личните им персонални компютри, то тогава в случая с различните носими джаджи, всичко не е толкова просто. В най-разнообразните, дори и най-евтините смарт-часовници или гривни, има специален процесор, който по принцип служи за същите цели като чиповете в телефоните.

А Qualcomm, като един от лидерите в областта на процесорите, вчера официално анонсира два нови чипа, които ще са в основата само на устройствата, работещи с операционната система на Google – Wear OS. Новите процесори се наричат ​​Snapdragon Wear 4100 Plus и просто Snapdragon Wear 4100. В случай, че смятате, че тази новина не е достойна за внимание и новите продукти от Qualcomm няма да донесат нещо ново, значи много грешите. Тази новина има своята тежест, поне що се отнася до това, че всъщност е първата голяма актуализация на платформата SmartWatch от 2018 г. насам.

Също така си струва да се спомене, че според производителя новите чипове ще покажат както значително подобрена обща работна скорост, така и доста голям скок по отношение на производителността на графичния процесор. Скоростта на паметта, камерата, както и общото време за автономна работа на батерията също ще бъдат подобрени, което не може да не ни радва. И като цяло, всички собственици на Wear OS базирани смарт-часовници, ще се съгласят напълно, че наистина е необходим нов процесор, който ще подобри работата на този тип джаджи. Това е така, защото много от присъстващите на пазара часовници, имат същите проблеми, които накрая все пак – ще бъдат частично решени.

Ако се интересувате от техническите спецификации на Snapdragon Wear 4100 Plus и Snapdragon Wear 4100, то тогава имаме добри новини за вас. Факт е, че горните чипове най-накрая преминаха от 28 nm технологичен процес на 12 nm, което е невероятно силен и впечатляващ скок, оказващ влияние както върху скоростта на работата и автономията на батерията, така и на степента на топлоотделяне от страна на чипа. Също, трябва да се отбележи, че и двата процесора ще бъдат четириядрени и ще работят при тактова честота от 1,7 GHz. За сравнение, миналите чипове имаха честота само 1,1 GHz. И да, засега е невъзможно да се каже дали това е вярно или не, но според Qualcomm, новите чипове ще трябва да осигурят увеличение на производителността от над 85 процента.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари