Qualcomm представи платформа за роботи от ново поколение базирана на Snapdragon 865

1
727

Едновременно с новата система върху чипа за евтини смартфони Qualcomm представи и първата в света платформа за роботи с поддръжката на новите мрежи от пето поколение и поддръжката на съвременните алгоритми с елементи на изкуствен интелект. Интересното е, че платформата се базира на флагманската SoC Snapdragon 865.

Платформата Robotics RB5 се базира на чипсета QRB5165, който включва централен процесор с бързите Kryo 585 ядра, графичния ускорител Adreno 650, блока за обработка на изображенията (ISP) и цифров сигнален процесор  (DSP), като всичко това се използва и в SoC Snapdragon 865.

Qualcomm подчертава, че новата платформа може да осигури много висока производителност, обработвайки 2 гигапиксела в секунда., HDR видео с резолюция до 8К включително и 200 МР снимки, получени от до седем камери едновременно.

На базата на платформата Robotics RB5 могат да бъдат създадени високопроизводителни роботи от ново поколение с поддръжката на 5G мобилните мрежи, които могат самостоятелно да се ориентират в пространството. Qualcomm предоставя на разработчиците и допълнителни софтуерни инструменти за невронна обработка на информацията, за машинно зрение, за автоматично откриване на препятствията и за изпълнението и на други сложни задачи от подобен род.

Новата платформа Robotics RB5 вече може да бъде предварително поръчана, а доставките ще започнат през месец юли или август тази година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари