Qualcomm Technologies успешно тества своя първи модем Snapdragon X50 5G, предназначен за вграждане в мобилни устройства с поддръжката на мобилни мрежи от пето поколение.

Тестовете са осъществени в лабораторията Qualcomm Technologies в Сан Диего с помощта на модема Snapdragon X50, анонсиран преди около една година. Тестваните устройства са работили в милиметровия диапазон при честота 28 GHz.

Qualcomm заяви, че новият модем може да осигурява гигабитова скорост за обмен на данните и е в състояние да осигурява скоростните показатели на 5G стандарта след като приключи неговата окончателна разработка.

Компанията показа и създадения от нея дизайн на смартфон с поддръжката на 5G. Подобни мобилни устройства ще се използват при следващите тестове на радио модулите през следващата една или две години. Новото устройство е тънко 9 милиметра и има безрамков дисплей.

За интегрирането на модема Snapdragon X50 в различните мобилни устройства, Qualcomm е създал нова антена за работа в милиметровия диапазон, която по размери е колкото малка монета. Производителят каза още, че в едно мобилно устройство ще бъдат поставени две подобни антени. Въпреки, че размерите на антената и чипа не са големи, Qualcomm заяви, че през следващите 12 месеца ще ги намали с 50%.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари