Qualcomm представи новата си мобилна платформа – Snapdragon 855 Plus. Подобренията по чипа целят да адресират изискванията на потребителите по отношение на гейминга, изкуствения интелект, смесената реалност (XR) и 5G. Имаме надграждане върху оригиналния чип, който беше обявен в края на миналата година.

Нека разгледаме какво е по-различно. Процесорът Kryo 485 вече работи на честота от 2.96GHz, спрямо 2.84GHz в първата версия. От Qualcomm се хвалят с 15% по-бърз Adreno 640 графичен процесор.

„Snapdragon 855 Plus ще вдигне нивото за елитните геймъри с увеличението на производителността на CPU и GPU. Ще подобри преживяването по отношение на гейминга, 5G, AI и XR, което нашите OEM клиенти искат да доставим. Snapdragon 855 Plus е най-напредналата ни мобилна платформа към този момент и надгражда успеха на Android флагмана от 2019-та, Snapdragon 855 5G.”, казва Kedar Kondap, вицепрезидент в Qualcomm.

Обновената платформа все още разчита на X50 5G модем в комбинация с RF Front-end услуги, за да поддържа 5G свързаност. Има интеграция на X24 LTE 4G чип.

От компанията очакват новия чип да започне да се употребява в комерсиални устройства през втората половина на тази година. Все още няма информация кои производители ще изберат новата платформа за творенията си.

Добре ли са се справили от Qualcomm? Ще има ли чак толкова голяма разлика спрямо Snapdragon 855?

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
dsaa
dsaa
2 години

„Snapdragon 855 Plus ще вдигне нивото за елитните геймъри с увеличението на производителността на CPU и GPU.“, какви са тия „елитни геймъри“, дето играят на телефона си, вероятно докато са на „порцелановия трон“?

жоро
жоро
Отговор на  dsaa
2 години

Мога да се похваля (незнам колко е за хвалба де), че цъкам доста игри на телефона (шаоми Note 5 – 420 лв.) и нямам проблем досега :-). 855 + единствено при някоя МНОООГО дебела игра или евентуално в бъдеще когато има специален контент, който е на телефон и да се стриймва на телевизор. Тея са малко като геймърските лаптопи по 5 кг за 8000$. След малко ровене продажбите на Асус рог са …. нищожни. Иначе съм доволен след 3-4 години ще станат доста мощни телефоните.