Qualcomm пусна мобилната платформа 205

0
23

За първи път от 3 години, Qualcomm актуализира своята мобилна платформа от начално ниво, предлагайки 4G и LTE свързаност за телефоните, предназначени за продажба на пазарите в Индия, Латинска Америка и югоизточна Азия, пише Theverge. По време На събитие в Ню Делхи, компанията представи платформата си Qualcomm 205, която включва в себе си еднокристалната система 205 (SoC) с пропускателна способност до 150 Mbps в 4G, 3G и 2G мрежите, както и 2-ядрен процесор с тактова честота 1,1 Ghz, графичен процесор Adreno от Qualcomm и поддръжка на две SIM-карти.

Платформата 205 няма да има подобрени възможности в сравнение с флагманските чипове от Qualcomm, но ще поддържа предни и задни 3-мегапикселови камери, VGA 480p дисплей със скорост 60 кадъра в секунда и ще позволи на потребителите да транслират видео. Най-важното – тя трябва да предостави на хората в тези страни, като Индия и Бразилия, достъп до 4G и да позволи поевтиняването на новите 3G или дори 2G телефони.

Компанията твърди, че тези телефони ще осигурят лесен достъп до финансови транзакции за хората, управляващи малки фирми, ще използват VoLTE и VoWi-Fi интернет, а също така ще отворят за потребителите свят на поточно видео и музика. Телефоните със SoC 205 също ще работят по-дълго с едно зареждане, което ги прави незаменими в зоните с ограничено енергоснабдяване. Платформата вече е достъпна, но в устройствата на пазара, тя ще се появи чак през второто тримесечие на тази година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари