fbpx
3.6 C
София

Qualcomm сменя системата за наименование на процесорите Snapdragon

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Компанията Qualcomm разказа за внесените изменения в системата за наименования на своите процесори Snapdragon. По този начин, вместо непонятните за крайния потребител комбинации от букви и цифри, например MSM855T, ще бъдат въведени кратките обозначения S1, S2, S3 и S4. Така няма да е необходимо потребителят да търси информация в сайта на производителя какви са техническите спецификации на конкретния модел процесор.

Нека да обърнем внимание, че Qualcomm ще продължи да използва търговската марка Snapdragon в наименованията на своите процесори. В този случай, всички системи-на-чип, в зависимост от нивото на производителността, ще бъдат разделени в четири категории. Първата категория – System 1 или S1 – включва устройства от начално ниво, които са произведени на базата на остарелия 65-нанометров технологичен процес и работят на честота не повече от 1 GHz. Тези чипове все още се използват в някои бюджетни смартфони. Категорията S2 се състои от процесори, произведени по 45-нанометровия технологичен процес. Те могат да работят на честота до 1.4GHz, поддържат декодиране и възпроизвеждане на видео с резолюция 720p, аудио Dolby 5.1 и 3D. Подобни устройства се използват при производството на таблети и смартфони от средно ниво. Серията S3 включва 45-нанометрови процесори, включително и 2-ядрени, работещи на честота 1,5 GHz. От моделите принадлежащи към предишните категории, тези се отличават с поддръжката на по-висока разделителна способност (1440×900 пиксела) и възможност за декодиране, възпроизвеждане и запис на видео с резолюция 1080p. Тези чипове са предназначени за използване в мобилни устройства с мултимедийни и развлекателни възможности. Семейството най-производителни процесори S4 се състои от системи-на-чип от следващо поколение. Те предвиждат използване на 28-нанометровия технологичен производствен процес, четири изчислителни ядра и работна честота до 2,5 GHz. По-рано тези процесори фигурираха в анонсите под наименованието Krait. В тях са реализирани най-модерните технологии и функции: поддръжка на съвременни високоскоростни комуникационни стандарти, способност за обработка на видео с Full HD резолюция и възможности за заснемане на изображения с висока резолюция.

Компанията Qualcomm потвърди, че пускането на 4-ядрените процесори Snapdragon S4 ще се състои още тази година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини