R-Box: нова евтина телевизионна приставка с процесор на Rockchip

2
187

В електронните магазини започнаха продажбите на новата телевизионна приставка R-Box, работеща под управлението на операционната система Android 5.1.1 Lollipop. Новата приставка осигурява възпроизвеждане на 4К видео с кадрова честота 60 Hz.

 

Устройството се базира на системата-върху-чипа Rockchip RK3229 с четири ARM Cortex-A7 процесорни ядра, работещи с тактова честота 1,5 GHz. Графиката се осигурява от интегрирания графичен ускорител ARM Mali-400MP2. Устройството разполага с 1 GB оперативна памет тип DDR3, 8 GB флаш-диск и слот за външни карти памет с максимален обем до 32 GB.

От останалите технически характеристики можем да изброим Wi-Fi 802.11b/g/n и Bluetooth 4.0 модули за безжична връзка, Gigabit Ethernet контролер и гнездо за жична мрежа, три USB 2.0 порта и HDMI видеоизход. На предната част на устройството е поставен малък информационен дисплей.

 

Поддържа се хардуерното декодиране на следните видео формати: 4K VP9, 4K 10-bits H.265/H.264, 1080P и други (VC-1, MPEG-1/2/4, VP6/8). Възможно е 1080р кодиране за H.264 и VP8.

Поддържат се следните аудио формати: MP3, AAC, WMA, RM, FLAC, OGG и софтуерен 5.1 микс.

Телевизионната приставка R-Box вече се продава при цена $35. Предлагат се модели само с черен цвят на корпуса.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
StefanGСветльо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
StefanG
StefanG

Като хардуер, подобни плеъри са супер, но идва и лошия момент – софтуера. Толкова им е бъгав андроида, че чак се чудя, как е възможно да пуснеш на пазара това нещо. Не го ли модифицираш софтуерно ти убива всякакъв кеф. Имам подобна, но за 60$ и стоковия андроид 5.х.х е пълна скръб.

Светльо
Светльо

Не е ли по-добре Chromecast в такъв случай?