Raspberry Pi бе превърнат в лампов усилвател

0
402

От едноплатковите миникомпютри Raspberry Pi може да се направят на практика всякакви устройства – от мини сървър до бордови компютър за автомобила. Младата компания Pi 2 Design изглежда надмина всички и представи своя версия на тази платка, която е цял и пълноценен лампов усилвател. Необикновеното устройство се финансира чрез Kickstarter.

 

Устройството се нарича 503HTA Hybrid Tube Amp и използва цифрово-аналоговия преобразувател Burr-Brown PCM5102A и лампата 12AU7. Усилвателят е предназначен предимно за слушалки с импеданс от 32 до 300 ома. Устройството възпроизвежда висококачествен 24 битов / 192 KHz звук. За включване на слушалки или друга аудио апаратура се използва стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо. Входният импеданс и входното напрежение могат да се калибрират ръчно. Ламповият усилвател, базиран на Raspberry Pi използва външен захранващ източник с напрежение 24 V.

 

Усилвателят 503HTA Hybrid Tube може да се използва за усилване на звука от компютри или мобилни устройства, които са източник на звук. Към днешен ден пазарът е пълен с подобни предложения, но те са твърде скъпи. Цената на това устройство в Kickstarter е $99. От поисканите $20 000, проектът вече събра над $8 000, а до края на кампанията остават още 32 дни.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за