Raspberry Pi скоро ще може да снима HD видео

0
20

Още през май от Raspberry Pi Foundation бяха обещали, че ще снабдят едноименния си компютър с 14-мегапикселова камера. Изглежда обещанието им е на път да се изпълни, макар и наполовина. Скоро в компютъра ще бъде интегрирана платка, която ще го снабди с 5-мегапикселова камера.

Камерата ще може да снима 1080р видео със скорост 30 кадъра в секунда. От фондацията ще пуснат платката с камерата около Нова година на цена от $25. С това цената на компютъра ще стане $60. На видеото по-долу ще забележите, че платката за камерата е закрепена за платката на компютъра с тиксо. Тиксото разбира се ще бъде заменено с друг, по-професионален начин на закрепяне щом продуктът бъде пуснат на пазара.

От фондацията също така обещаха нов порт разработен от гейм компанията Notch, който ще позволи на собствениците на Raspberry Pi да играят популярната игра Minecraft. Специалната версия на играта ще се нарича „Minecraft: Pi edition“. Освен, че ще могат да се забавляват, играейки играта, потребителите ще разполагат с няколко програмни езика, които могат да бъдат използвани за „модифициране на света на играта“. Играта би трябвало да е готова за сваляне следващата седмица.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари