fbpx
1.7 C
София

Raspberry Pi ще се обзаведе с монитор

Най-четени

На сайта Kickstarter стартира набиране на средства за монитор на миникомпютъра Raspberry Pi, съобщава изданието CNET. Мониторът, получил названието HDMIPi, при диагонал 9 инча ще има резолюция 1280 х 800 пиксела.

Към компютъра той ще се свързва чрез HDMI, но ще може да се използва и с други устройства с този интерфейс – например лаптопи, таблети, игрови конзоли, фотоапарати и видео камери.

HDMIPi ще бъде произведен съвместно от две компании – RasPi.TV и Cyntech. Те заявиха, че в бъдеще, по молба на много потребители, ще бъде представена и сензорна версия на дисплея.

Всеки, който е предоставил £ 75 или повече, ще получи по един екземпляр. Разработчиците са се надявали да съберат £ 55 000, но към момента вече са събрани над £ 113 000.

Доставките на дисплея ще започнат през февруари 2014 година. Той ще се появи и в търговската мрежа. В САЩ мониторът ще струва сто долара, а в Европа – с 20-23% процента повече, съобщават създателите на устройството.

Компютърът Raspberry Pi бе представен през 2011 година. Без цената за доставка той струва $ 25. Компютърът идва под формата на платка с размер на банкова карта, без монитор, корпус, мишка и клавиатура.

Raspberry Pi се позиционира като компютър за обучение на деца на програмиране, но привлече интереса на много по-широка аудитория, като често се използва в ролята на „мозък“ на любителски електронни системи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини