Razer показа първият 5G гейминг рутер – Sila 5G

1
786

Razer със сигурност не е голямо име що се отнася до мрежовото оборудване, но определено е много силна компания в областта на гейминг хардуера. Тя пусна първият си мобилен гейминг рутер, Sila, в края на 2018-та. Сега, когато 5G навлиза все по-активно и ще се отрази на облачния гейминг, корпорацията прави нов ход.

Бе разкрит Sila 5G домашен рутер – на CES 2020. Той работи като стационарен 5G рутер у дома, но може да се ползва и като мобилна 5G гореща точка.

В 5G версията виждаме FasTrack технологията. Това дава възможност на Sila динамично да оптимизира разпределението на мрежата между различни дейности. Така се осигурява ниска латентност и повече трафик при игра. Устройството може да прави разлика между различните гейминг системи – конзоли и компютри, за да работи по-ефективно. Може да заделя трафик за онлайн игра и се опитва да се справи с уникалните предизвикателства, пред които ни изправя облачният гейминг.

Има възможност за свързването на няколко такива Razer устройства в мрежа.

Рутерът може да бъде контролиран удобно през мобилно приложение, ако потребителят има нужда да промени настройките му.

Компанията е разработила Sila 5G в сътрудничество с правителството на Сингапур и местна телекомуникационна компания. Тук идва и лошата новина. Базираната в Сингапур компания за сега няма планове да предлага устройството извън страната. Очакваме информация дали все пак, ако се сдобием с него по някакъв начин, то ще може да работи с 5G мрежи в други страни.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари