Компанията Renesas Electronics анонсира началото на продажбите на първия в автомобилния бранш микроконтролер с интегрирана флаш памет, произвеждан чрез 28 нанометров технологичен процес.

Контролерите от фамилията RH850/E2x са предназначени за автомобилната електроника. Той разполага с до шест процесорни ядра с тактова честота 400 MHz и достига рекордната за този клас производителност 9600 MIPS. Консумацията на електрическа енергия на RH850/E2x е около три пъти по-ниска в сравнение с 40 nm контролери.

Използва се SG-MONOS флаш памет с капацитет до 16 MB. Паметта от този тип дава възможност за обновяването на софтуера по време на работа на устройството чрез модификация на отделни участъци памет. Увеличени са и интерфейсните канали. RH850/E2x обслужва до 10 CAN FD канала и един Ethernet интерфейс. Вградени са механизми за осигуряването на максимална информационна безопасност при безжично обновяване на фърмуера.

В RH850/E2x е реализирана технология, гарантираща, че изчисленията, извършвани от различните ядра, са абсолютно идентични. Тази възможност съответства на ASIL-D изискванията на стандарта ISO 26262 за безопасност на автомобилните системи. Вградени са алгоритми за незабавно уведомяване при възникването на неизправности, които са в състояние да доведат до аварии.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Иван Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Очакваме поредната руска партенка, как всъщност това било руска разработка, но наглите сушита са я откраднали – досущ като интелския процесор Pentium и митичния му „руски“ „създател“