Ricoh eQill – бизнес таблет с E-Ink екран

0
23

На сайта на Федералната комисия по комуникациите (FCC) се появи информация за успешното преминаване на тестовете на ведомството от нестандартния таблет Ricoh eQill. Той се отличава от повечето типични таблети с използвания в него сензорен екран E-Ink вместо LCD панел. Предполага се, че такова решение ще бъде интересно за компании, в които не се използва (или се използва в минимална степен) документооборот на хартиен носител, но същевременно е важен постоянният достъп до данните, съхранявани отдалечено. eQill осигурява свързване с интернет както чрез безжичен адаптер Wi-Fi, така и с помощта на 3G модул.

В конфигурацията на таблета са включени 8 GB вградена флаш памет, 256 MB оперативна памет и 5-мегапикселова камера. Като хардуерна основа на устройството е използвана еднокристална система TI OMAP 3621, снабдена с процесор с тактова честота 800 MHz и графично ядро PowerVR SGX530. Дисплеят на устройството има диагонал 9,7 инча и разделителна способност от 1280 х 825 пиксела.

Размерите на Ricoh eQill са 246 х 188 х 10 милиметра; теглото му е 495 грама, а времето за автономна работа на таблета с едно зареждане на акумулаторната батерия достига до 20 часа. Засега няма никакви индикации за това, кога ще се появи на пазара новият продукт, но получаването на сертификат от FCC е положителен знак, че таблетът скоро ще се появи в търговската мрежа. Що се отнася до цената, то тя очевидно няма да бъде ниска, след като eQill е ориентиран предимно към бизнес аудиторията.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за