fbpx
-5 C
София

Rockchip RK3168: нова двуядрена платформа за мобилни устройства

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Чиповете на китайския производител на процесори Rockchip, благодарение на ниската си цена и добра производителност, масово се използват от китайските компании за производство на таблети и могат да бъдат открити дори и в някои устройства със западно производство.

През 2012 година, двуядрените микропроцесори Rockchip RK3066 се ползваха с огромна популярност от производителите, а през тази година бързо нарастват продажбите на устройства, базирани на четириядрените чипове RK3188.

Въпреки това, китайският производител е решил да продължи своята серия от двуядрени процесори и в края на миналата седмица представи новия си модел: двуядрената ARM Cortex-A9 SoC (система-върху-чипа) RK3168.

Новият двуядрен чип RK3168 се различава от предишните модели по значително по-ниската консумация на електрическа енергия. Това е постигнато чрез използване на по-прогресивната 28 nm технология, използвана и при производството на четириядрените модели. Освен това, благодарение на тази технология, новият чип е с по-високо бързодействие – според производителя, при възпроизвеждане на 1800р HD видео, процесорът консумира по-малко от 1 W.

Новият ARM Cortex-A9 чип на компанията Rockchip работи под управлението на операционната система Google Android.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини