ROLI Block: модулна система за електронна музика

0
176

Компанията ROLI представи на пазара устройството ROLI Block. Това е модулна система, която може да се използва за създаване на електронна музика. Предлагат се три модула: LightPad Block, Live Block и Loop Block. Всеки от тях има характерни особености и може да се включва към другите модули, като по този начин се разширяват възможностите на цялата система.

roli-2

LightPad Block е неголям квадрат със сензорна повърхност, която разбира сензорните жестове и силата на натиск. Възможно е обединяването на два модула в в един за създаване на единна по-удобна система.

roli-1

Блоковете Live Block и Loop Block се съединяват към LightPad Block, който в този случай е главният управляващ модул. Допълнителните модули имат физически бутони и са създадени за получаване на най-различни ефекти при записа. Блоковете се съединяват помежду си чрез магнитно закрепване и могат да се включват към мобилните устройства с помощта на безжична Bluetooth връзка. Всички модули са съвместими с безплатната програма Noise за iOS.

ROLI Block се продават в търговските мрежи и магазини на Apple. Най-скъпият модул е LightPad Block, който струва $179,95. Цената на Live Block и Loop Block е $79,95.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари