fbpx
-6.8 C
София

Samsung започва масовото производство на eMRAM памети

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Веднага след компанията Intel, за началото на масовото производство и внедряване на магниторезистивната MRAM памет съобщи още един технологичен гигант – Samsung Electronics. Южнокорейската компания ще произвежда eMRAM чипове за вградените системи, микроконтролерите, устройствата за концепцията „интернет на нещата“ и за компютърните системи с елементи на изкуствен интелект.

За производството на eMRAM чиповете се използва 28 нанометров технологичен процес по технологията FD-SOI Fully-Depleted Silicon-on-Insulator (изцяло обеднен силиций върху изолатор). Тази технология силно намалява паразитните токове и повишава енергийната ефективност. eMRAM паметта трябва да замени използваната досега eFlash памет и да донесе редица преимущества.

Така например, eMRAM не изисква допълнителен цикъл на изтриване преди записа на данни и това е причината скоростта на запис на информация да е над хиляда пъти по-висока в сравнение с eFlash. Не се изисква и периодична регенерация на записаните данни. Консумацията на електрическа енергия в режим на запис е едва 1/4000 от консумацията на eNAND паметите. Магниторезистивната памет осигурява висока мащабируемост и лесно може да бъде интегрирана в сега съществуващите устройства и технологии.

Церемонията, посветена на началото на доставките на eMRAM чипове се състоя в един от производствено изследователските комплекси на Samsung в Южна Корея. Компанията заяви, че след една година ще предложи на пазара eMRAM чипове с капацитет до 1 гигабит.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини