Samsung и SK Hynix забавят темповете на производство на NAND и DRAM памети

2
646
SK Hynix

Според новия отчет на аналитичната компания DigiTimes, лидерите на полупроводниковата индустрия Samsung Electronics и SK Hynix възнамеряват да отложат своите планове за разширяването на своите производствени мощности. Причината е, че намаляващото потребителско търсене в първата половина на 2019 година ще доведе до спад в цените на оперативната DRAM памет и на флаш NAND паметта.

DigiTimes съобщи, че през третото тримесечие на 2018 година пазарът се е оказал пренаситен с памети, въпреки че този сезон е пиков. Продължаващият ръст на доставките на 64 и 72-слойна 3D NAND памет, съчетано със спада в търсенето на лаптопи и смартфони неизбежно води до спад в цената на флаш паметта. Според прогнозите, цените на NAND паметите ще паднат минимум с 15% за третото и с още 15% в края на четвъртото тримесечие.

Същата ситуация се наблюдава и на пазара на оперативна памет. Аналитиците прогнозират спад в цените на DRAM чиповете и като следствие на това и на RAM плочките памет. Спадът ще започне през четвъртото тримесечие на тази година и ще продължи през 2019 година.

На този фон Samsung започна да намалява темповете на производство на своята 3D V-NAND флаш памет и планираните в края на годината нови производствени мощности ще бъдат отложени минимум до месец май 2019.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
ТеоКольо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Ае, ненаядохте се бе изроди! Спадът в покупките е именно заради спекулативно високите цени. Нарочно правите така, че все по-малко хора да им е достъпно да си закупят висок клас конфигурация, със съответното количество като за такъв клас машина, което към момента би трябвало да е поне 32ГБ, че да е актуална машината поне близките 2 години без добавяне. Само за милионерите, на които им е през пръчката цената, щот за тях дали ще струва такава машина 3К или 10К е все едно. Останалите не сме ли хора?

Тео
Тео

Типична бизнес логина. Ще държат високи цени за повече печалба и после ще ограничават производството заради ниско търсене. 32 Gb са много но разликата в цената на DDR3 и DDR4 показва колко са лакуми.Когато излезе DDR5 ще има три генерации памети с разлика в цената ~10%.