Samsung обмисля възможността да пусне таблет с двойна камера

0
119

Принципно монтирането на два (или повече) сензора за камери на смартфоните стана обичайна практика за почти всеки производител. Никога досега обаче двойна камера не е ползвана в таблети, един доста поизостанал в последно време бизнес. Но Samsung не се отказва от тях и сайтът Mspoweruser научи, че компанията подготвя нов продукт, в който за първи път да ползва двойна камера за този вид устройства.

Това ще е флагманският таблет Galaxy Tab S6, който ще последва по-стария модел Tab S4. Той ще е оборудван с последно поколение Qualcomm Snapdragon 855 чипсет, 6GB оперативна памет,  типичен 10,5-инчов дисплей (който несъмнено ще е AMOLED). Освен това за първи път в серията Samsung ще пропусне опцията за 64GB флаш диск и ще се насочи директно към минимум 128GB. В стила на предшественика си се очаква и таблетът да идва със собствен стилус. Той ще е с Bluetooth технология (като Note 9) и ще се поставя в ниша на гърба. Таблетът ще дебютира с Android 9 Pie, като се очаква да е готов и за обновяване до Q. Двойната камера все още не е описана. Предполага се, че вторият сензор ще е ToF (Time-of-Flight), за образуване на добавена реалност. Това ще е интересно допълнение, но се чудим как то ще впечатли бизнесът, към който е ориентиран флагманският продукт.

Все още не е ясно кога Samsung ще разкрие Galaxy Tab S6. Някои предполагат, че това ще се случи около 1-ви август, когато миналата година беше анонсиран Galaxy Tab S4. Други мислят, че може устройството да е част от IFA изложението в Берлин през септември. Остава и възможността таблетът да дебютира заедно с Galaxy Note 10 на 7-ми август.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за