По време на изложението Open Compute Project 2018, компанията Samsung показа нов SSD от флагманската фамилия Z-SSD със M.2 форм фактор.

Досега флаш дисковете от този тип бяха единствено устройства във вид на разширителни карти за PCI Express 3.0 x4 слотове.

NVMe дискът Samsung SZ983 M.2 е предназначен предимно за корпоративния сектор и може да се използва в работните станции, сървърите и различните високопроизводителни системи. Да напомним, че Z-SSD дисковете използват Z-NAND флаш памет, която всъщност е обикновена многослойна 3D V-NAND памет, но за разлика от масовите устройства, записва само един бит в една клетка (SLC), а не два бита (MLC) или три бита (TLC). По този начин се постига по-висока скорост за обмен на данните и по-висока издръжливост.

Техническите характеристики на флаш диска Samsung SZ983 M.2 са сходни с моделите от фамилията SZ985. Скоростта на последователно четене и запис достигат съответни 3200 и 2800 MB/s. Издръжливостта DWPD (Disk Write per Day) – допустимият брой презаписи на целия капацитет на паметта в рамките на един ден е 30 цикъла. Използва се PCI Express 3.0 x4 интерфейса. Първоначално на пазара ще излязат модели с капацитет 240 и 480 GB.

Засега, информация за цените не е публикувана.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари