Компанията Samsung Electronics, която неотдавна отне званието производител на чипове номер едно от Intel, потвърди информацията, че заделя свои производствени мощности за производството на специализирани чипове (ASIC) за добив на криптовалута.

Представител на южнокорейския гигант каза пред уеб-изданието TechChrunch: „Ние наистина произвеждаме чипове за добив на криптовалута, но не можем да разкриваме информация за нашите клиенти“.

По всичко личи, е Samsung изобщо не възнамерява просто така да отстъпи бързо развиващият се пазар на специализираните майнинг решения на компанията TSMC, която от дълго време работи съвместно с лидерите в тази индустрия Bitmain и Canaan Creative. Така например, през третото тримесечие на миналата година тайванският производител на полупроводници само от подобни поръчки спечели около 300-400 милиона американски долара. При това Bitmain всеки месец закупува от TSMC доста повече 16 нанометрови силициеви пластини.

От друга страна, производството на чипове за оборудване за добив на криптовалута дълго време ще си остане за Samsung капка в морето. Да си припомним, че миналата година южнокорейският гигант реализира продукция за $69 милиарда.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ваш Васко
Ваш Васко

След дъжд качулка. Те копачите почнаха да се самоубиват от спада на койна, те сега решили да произвеждат.

Pederasko
Pederasko

Май не си разбрал. Койна се качва.

toz
toz

Минирането няма да спре, независимо от цената на „койна“.
Минирането и валидирането на транзакциите винаги ще съществува понеже това е инфраструктурата върху която съществува „койна“

boboboob
boboboob

Естествено, че няма да спре, това е крайната цел… дигитални пари, за дигиталните балъци да стане едивственият паричен ресурс.
Хлеб от магазина с дивайса с пръстовия отпечатък и сканирането на ретината и дишаш, защото бай Брадър ти го позволява.
Докато има ботове и балъци ще има и кой да ги дои и впряга