Компанията Samsung Electronics, която неотдавна отне званието производител на чипове номер едно от Intel, потвърди информацията, че заделя свои производствени мощности за производството на специализирани чипове (ASIC) за добив на криптовалута.

Представител на южнокорейския гигант каза пред уеб-изданието TechChrunch: „Ние наистина произвеждаме чипове за добив на криптовалута, но не можем да разкриваме информация за нашите клиенти“.

По всичко личи, е Samsung изобщо не възнамерява просто така да отстъпи бързо развиващият се пазар на специализираните майнинг решения на компанията TSMC, която от дълго време работи съвместно с лидерите в тази индустрия Bitmain и Canaan Creative. Така например, през третото тримесечие на миналата година тайванският производител на полупроводници само от подобни поръчки спечели около 300-400 милиона американски долара. При това Bitmain всеки месец закупува от TSMC доста повече 16 нанометрови силициеви пластини.

От друга страна, производството на чипове за оборудване за добив на криптовалута дълго време ще си остане за Samsung капка в морето. Да си припомним, че миналата година южнокорейският гигант реализира продукция за $69 милиарда.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Ваш Васко
Ваш Васко
3 години

След дъжд качулка. Те копачите почнаха да се самоубиват от спада на койна, те сега решили да произвеждат.

Pederasko
Pederasko
Отговор на  Ваш Васко
3 години

Май не си разбрал. Койна се качва.

toz
toz
3 години

Минирането няма да спре, независимо от цената на „койна“.
Минирането и валидирането на транзакциите винаги ще съществува понеже това е инфраструктурата върху която съществува „койна“

boboboob
boboboob
Отговор на  toz
3 години

Естествено, че няма да спре, това е крайната цел… дигитални пари, за дигиталните балъци да стане едивственият паричен ресурс.
Хлеб от магазина с дивайса с пръстовия отпечатък и сканирането на ретината и дишаш, защото бай Брадър ти го позволява.
Докато има ботове и балъци ще има и кой да ги дои и впряга