Samsung представи високопроизводителен твърд диск за ноутбуци

0
37

Компанията Samsung подготвя за пускане нов високопроизводителен твърд диск Spinpoint MP4, предназначен за използване в ноутбуци.

Устройството е изпълнено във форм-фактор 2,5 инча и притежава размери 9,5х69,85х100,3 мм. Максималният капацитет може да бъде 640 GB, като скоростта на въртене на шпиндела е увеличена до 7200 об/мин, а обемът на кеш-буфера достига до 16 МВ, което по информация на производителя, моделът е с увеличена производителност до 30 % в сравнение с предишни модели. За включването на твърдия диск към системата е предвиден интерфейс SATA2 (скоростта за предаване на данни достига до 3 GB/s), а скоростта за предаване на данните между магнитните глави и кеш-буфера е 189 МВ/с. Отбелязва се, че средното време за търсене е 11 мс, като в процеса на търсене шумът, който се възпроизвежда е на ниво 28 dB, а в процес на покой – 26 dB. Описаното устройство може да се експлоатира при температура на околната среда от 5 до 55 градуса по Целзий и относителна влажност от 5 до 9%. Моделът е способен да издържа на вибрации до 1,5G, удар в операционен режим до 325 G и в изключено състояние до 900 G. Максималното енергопотребление на диска при четене и запис е 2,5 W, в процес на търсене – 2 W, състояние на покой – 0,85 W и в спящ режим – 0,2 W.

Очаква се новият твърд диск Samsung Spinpoint MP4 да бъде пуснат в продажба до края на месеца, като информация за цената и точната дата на пускането не се съобщават.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари