Новият SSD на Samsung има нов форм фактор. Това е форм факторът NF1. Очаква се, че той ще замени М.2, понеже новият диск предлага два пъти по-висока плътност на информацията.

Компанията Samsung представи нов NVMe флаш диск с капацитет немалките 8 TB, предназначен преди всичко за сървърните конструкции. Това не е нещо неочаквано, понеже южнокорейският гигант представи устройството по време на пролетното изложение Open Compute Project 2018.

Новият флаш диск е с новия форм фактор Next-generation Small Form Factor (NGSFF или NF1), който все още не е стандартизиран от JEDEC. Това се очаква да стане през месец октомври тази година. Габаритните размери на устройството са доста компактни – 11 х 3,05 сантиметра. За сравнение, във флаш дисковете тип М.2 с размери 11 х 2,2 сантиметра не могат да се поставят повече от 4 TB флаш памет.

Новият диск има 16 чипа по 512 GB флап памет, всеки от които се състои от 16 слоя 256 Gb 3D VNAND памет. Тази памет запомня по три бита на клетка. Samsung допълни, че в стандартна 2U сървърна рамка могат да бъдат поставени до 72 от новите SSD. По този начин, общият капацитет става 576 TB. В гаранцията се казва, че целият капацитет на диска може да бъде презаписван до 1,3 пъти в денонощие в продължение на 3 години.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
gotqn
gotqn
3 години

Евала.

въльо
въльо
Отговор на  gotqn
3 години

машала

CBR
CBR
Отговор на  gotqn
3 години

аферим