Samsung представи светодиоди, които могат да подобрят здравето

2
1338

Samsung представи своите първи, ориентирани към човешкото здраве светодиоди, които имат за цел да подобрят атмосферата в помещенията. Базираните на тях осветителни тела в зависимост от ситуацията могат да помогнат на хората да добавят тонус или да се отпуснат, да подобрят качеството на съня си и генерирането на мелатонин.

„Нашите светодиодни решения предлагат съвсем нов, ориентиран към човека подход – използване на изкуственото осветление за повишаване на производителността на труда и ефективността на почивката, което съответства на съвременния начин на живот в помещенията“ – заяви Ун Су Ким, старши вицепрезидент на отдела за светодиоди на Samsung Electronics.

Новите светодиоди са от обширното семейство LM302N. Те могат да бъдат разделени на две основни групи: LM302N DAY, които имат за цел повишаване на бдителността и LM302N NITE, които отговарят за разпускането и почивката на организма. Всички нови светодиоди имат стандартен размер от 3х3 мм, което дава възможност за тяхното използване в най-различни осветителни тела.

Ун Су Ким подчертава, че в зависимост от осветлението може да се регулира изработването на мелатонин от организма, който е отговорен за ежедневния цикъл. Синята светлина потиска изработването на мелатонин и повишава концентрацията, а ниската концентрация на синя светлина подобрява качеството на съня.

Новите „дневни“ светодиоди имат цветова температура от 3000 до 6500 К, а „нощните“ – от 1800 до 4000 Келвина, като тяхната цветова температура може да се регулира.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари