Samsung представи ултратънките плазмени 3D телевизори D6900

0
128

Компанията Samsung Electronics представи ултратънките плазмени 3D телевизори от серията D6900 с диагонал на екрана 51 и 59 инча. Те съчетават в себе си изтънчен дизайн и богатата функционалност на Smart TV.

Диагоналът на екрана на телевизорите е бил увеличен с 2,5 сантиметра за сметка на тясната рамка. Използването на най-новите разработки е позволило на инженерите на Samsung да създадат ултратънки плазмени панели, а богатият набор от интерфейси и конектори, включително четири HDMI, гарантира удобство при свързване на различни източници на сигнал: DVD/Blu-ray плейъри, геймърски конзоли, фотоапарати, видеокамери, лаптопи и много други устройства. За още по-голям комфорт на потребителите телевизорите от серията D6900 са оборудвани с три TV тунера: аналогов, цифров и сателитен, което позволява приемането на сигнал от стандартите DVB-T/C/S2.

В плазмените панели Samsung D6900 са реализирани най-съвременните иновативни технологии на компанията в областта на визуализацията, което осигурява високо качество на изображението. Екранният филтър Clear Image Panel елиминира изкривяването на изображението и осигурява широк ъгъл на обзор, както и острота на очертанията на предметите. Благодарение на съвременната технология Subfield Motion честотата на опресняване на екрана в новите телевизори на Samsung достига до 600 кадъра в секунда. В резултат полученото изображение изглежда плавно и ясно, независимо от това колко бързо се движат обектите. Функцията Wide Color Enhancer Plus пък използва мощен алгоритъм за анализ на информацията за цветовете и значително подобрява цветовъзпроизвеждането, като доближава максимално картината на екрана до естествената.

Мощният видеопроцесор 3D HyperReal Engine, с който са оборудвани плазмените телевизори от серията D6900, гарантира контрастно, ясно и реалистично триизмерно изображение, а освен това осъществява конвертиране на видеосигнала от 2D в 3D в реално време. Активните 3D очила Samsung използват за синхронизиране с телевизора технологията Bluetooth, която осигурява по-висока енергийна ефективност и по-широк честотен диапазон, като същевременно увеличава ъглите на обзор при гледане на 3D.

Вграденият Wi-Fi модул елиминира необходимостта от използването на външни USB адаптери и кабели за връзка с интернет, а за бързото безжично свързване на устройства извън домашната мрежа (например лаптоп на дошъл на гости приятел или смартфон) потребителят може да използва функцията One Foot Connection. Тя позволява откриването на всяко съвместимо оборудване, намиращо се на разстояние до 30 сантиметра от телевизора. Киноманите ще оценят удобството на функцията ConnectShare Movie – при свързване на външен носител към USB входа в корпуса на телевизора вграденият плейър възпроизвежда намиращите се на него филми, снимки или музика.

Услугата Smart Hub ще помогне да бъде изцяло разкрит потенциалът на Smart TV D6900. Samsung Apps, първият магазин за приложения за телевизори, позволява бързото и лесно изтегляне на различни приложения. Функцията Search All пък представлява лесен начин за откриване на необходими на потребителя материали в интернет или домашната мултимедийна библиотека. Новият уеб браузър, оптимизиран за Smart TV, ще помогне на собствениците на телевизора при следенето на новините в социалните мрежи в реално време, при това без да бъде прекъсвано гледането на телевизионни програми. За организирането на домашната мрежа и обмена на файлове с лаптоп, смартфон или камера отговаря интегрираната функция AllShare.

Плазмените телевизори Samsung от серията D6900 (D6910) вече могат да бъдат закупени от търговската мрежа.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за