Преди няколко месеца Samsung пусна няколко варианта на Galaxy S10, които разполагат с 12GB оперативна памет. Това изглежда като прекалено много за някои хора, но Samsung ще продължи да предоставя тази възможност и в бъдещи устройства. Паметта ще бъде предлагана и на други производители за техните модели, пише в съобщение за пресата.

Компанията обяви, че вече започва масово производство на 12GB LPDDR5 DRAM модул. Това идва в точния момент по отношение на Galaxy Note 10 телефоните, които трябва да видим много скоро. Има информация обаче, че процесорите, които ще се използват в тази серия, няма да поддържат новата памет.

Нека все пак разгледаме на какво е способна тя. Очаква се увеличението в скоростта спрямо LPDDR4X стандарта, който се използва сега, да е чувствително. Новата памет ще се справя по-добре и по отношение на енергийната ефективност. Очакваме скорост от 5500 Mb/s, спрямо скоростта от 4266 Mb/s при предходната памет. Потреблението на ток ще е с до 30% по-ниско, благодарение на нов дизайн на електронната схема и подобрено клокване.

Плановете на Samsung са да разработи 16GB LPDDR5 памет догодина

Смятате ли, че един телефон има нужда от толкова много оперативна памет? Бихте ли се съгласили да си купите по-скъп телефон, само и единствено заради по-голямото количество RAM, при равни други условия?

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ивайло
Ивайло

Да. Ще купувам. Аз съм гладен за гигабайти Самсунгска РАМ 😉

Ивайло
Ивайло

Да. Ще купувам, аз съм гладен за Самсунгска рам 😉