Samsung представи шлем с поддръжка на Windows Mixed Reality

0
14

Компаниите Microsoft и Samsung анонсираха пускането на шлема HMD Odyssey с поддръжка на платформата Windows Mixed Reality.

HMD Odyssey изглежда доста традиционно за шлем за виртуална и разширена реалност. Той е оборудван с два AMOLED екрана, камера с покритие от 110 градуса, AKG слушалки, микрофон и набор от сензори за проследяване на движението и определяне местоположението на обектите в пространството.

HMD Odyssey — първият шлем за Windows Mixed Reality с вградени слушалки, който както повечето подобни устройства, се нуждае от кабелна връзка към компютъра. В комплекта на шлема има и два безжични контролера.

HMD Odyssey — това е шестото устройство с поддръжка на Windows Mixed Reality. По-рано подобни джаджи бяха пуснати и от Microsoft, Lenovo, Acer, ASUS, HP и Dell. Samsung обаче ще предлага шлема си по-скъпо от на останалите производители (с изключение на Microsoft) — за 499 долара. Продажбите ще започнат на 17 октомври, в деня, когато Microsoft ще пусне Windows 10 Fall Creators Update.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за