fbpx
0.3 C
София

Samsung представи GDDR6 памет с възможност за огромни ъпгрейди на капацитета

Най-четени

Samsung обяви своята чисто нова GDDR6 памет, която е предназначена да реши изискването за „огромна памет и увеличена изчислителна мощност“, обикновено изисквани от работните станции за създаване на обекти и среди във виртуални пространства.

Компанията нарича това „първата в индустрията технология за графична DRAM памет от следващо поколение„, при която традиционните GDDR6 продукти се подобряват чрез добавяне на допълнително DRAM устройство за ефективно удвояване на капацитета и пропускателната способност, без свързаните с това въздействия, които обикновено се очакват, като например по-голям размер.

Samsung се надява, че GDDR6W ще постигне тези подобрения, използвайки същия енергиен отпечатък като GDDR6, което според производителя на чипове ще позволи на клиентите да използват по-новата технология, без да се налага да правят драстични промени в съществуващия хардуер.

Samsung GDDR6W

Това се осъществява чрез технология, която Samsung нарича Fan-Out Wafer-Level Packaging (FOWLP).

При тази разработка традиционната печатна платка (PCB) е заменена със слой за преразпределение, което позволява по-компактен дизайн с по-фини схеми на окабеляване, като типичната дебелина на платката е намалена от 1,1 на 0,7 милиметра.

Твърди се, че подреждането в конструкция FOWLP също така намалява времето за производство и разходите в свят, в който компаниите и потребителите се стремят да намалят разходите си.

„С GDDR6W ние сме в състояние да насърчим диференцирани продукти с памет, които могат да задоволят различни нужди на клиентите – важна стъпка към осигуряване на лидерската ни позиция на пазара.“

обясни ЧеолМин Парк, вицепрезидент на отдела за планиране на нов бизнес в Samsung Electronics Memory Business.

Samsung се надява да използва своята GDDR6W за ускорители на изкуствен интелект и високопроизводителни компютри, но също така обяви планове да я произведе в по-малки размери, за да се вписва в устройства като преносими компютри.

Въпреки че AMD и Nvidia все още не поддържат GDDR6W, Samsung планира да си сътрудничи с партньорите си в областта на графичните процесори, за да ускори разпространението.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини