Samsung представи GDDR6W – свръхбърза буферна памет за топ-видеокарти

0
465

За моделирането на различните обекти във виртуалното пространство е необходима бърз буферна памет. Samsung заяви, че е решила този проблем – южнокорейската компания представи новия стандарт GDDR6W с удвоен в сравнение със сегашните чипове капацитет и с двойно по-висока производителност. В своя официален блог Samsung съобщи главните особености на новата GDDR6W буферна памет.

Основните особености на GDDR6W чиповете е използването на технологията FOWLP (Fan-Out Wafer-Level Packaging), при която компонентите се поставят директно на силициевата пластина без използването на печатна платка. Да напомним, че през месец юли миналата година Samsung представи бързата GDDR6 оперативна памет с пропускателна способност 24 Gb/s. При GDDR6W този параметър е двойно по-голям, капацитетът на паметта е удвоен, като в същото време размерът на чиповете е останал същият.

Липсата на печатна платка намалява физическите размери на графичните процесори. Височината на самия GDDR6W чип е 0,7 мм, което е с 35% по-малко в в сравнение с GDDR6 стандарта. Компанията допълва, че новият дизайн не води до повишаването на работната температура.

Освен това FOWLP технологията намалява времето и разходите за производството на паметите, понеже не се налага увеличаване размера на платката на видеокартата – благодарение на GDDR6W на една и съща площ е възможно поставянето на двойно повече памет. Максималният капацитет на предлаганите от Samsung чипове е нараснал от 16 на 32 GB без увеличаване на физическите размери, като едновременно с това пропускателната способност е увеличена до 1,4 TB/s при скорост за обмен на данните до 22 Gb/s.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари