Samsung представят носимата джаджа Gear Glass на IFA 2014?

1
56

След няколко месеца на пазара може да бъде представена още една носима джаджа от ново поколение, за чиито потенциални приложения във всекидневието ще можем да се притесняваме. В корейската преса се появи информация, че Samsung ще представят още този септември „интелигентно носимо устройство“ тип очила, което може би ще се казва Gear Glass.

Пак според корейската преса, очилата ще са директен конкурент на, изненада – Google Glass. Изданията се позовават на данни от източник „близък до Samsung“, според който очилата ще бъдат готови за тазгодишното издание на технологичното изложение IFA, което ще бъде проведено между 5 и 10 септември в Берлин.

Очилата с допълнена реалност ще работят под управлението на Tizen OS, твърди се още в информацията. Изглежда, обаче, те ще бъдат малко по-различни по отношение на външния си дизайн от Google Glass. В данните се споменава „комбинация от слушалка и дисплей, която ще позволява на потребителите да слушат музика с дясното ухо, докато гледат дисплея с дясното око“ (вижте изображението по-горе). Изглежда, че дизайнът е бил одобрен от патентните ведомства както в Корея, така и в САЩ.

Липсата на думата „Galaxy“ в наименованието на продукта е явен знак, че Samsung се опитват да разграничат новата си линия носими продукти от линията таблети и смартфони. Поради същата причина представените им по-рано тази година смарт часовници от второ поколение носят имената Samsung Gear 2 и Samsung Gear Fit.

Google, обаче, няма да бъдат единственият конкурент на Samsung. Epson съвсем наскоро пуснаха в продажба своите смарт очила, като същото се очаква и от други големи производители на потребителска електроника като Sony, Apple и LG.

Остава единствено въпроса имаме ли изобщо нужда от смарт очила?
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари