fbpx
-1.7 C
София

Samsung пускат новите си таблети с AMOLED екрани на 12 юни

Най-четени

От известно време насам получаваме сведения, че Samsung подготвят анонса на нова линия таблети екипирани с AMOLED екрани. Е, въпросните мобилни устройства вероятно ще бъдат представени след по-малко от месец – на 12 юни.

Южнокорейската компания е изпратила покани до няколко медии за събитие насрочено за тази дата, което ще се проведе в „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк. Както сами виждате от изображението по-горе, макар думата таблет да не е спомената в поканата, ясно се виждат три устройства, които биха могли да бъдат един и същи таблет или, по-скоро, три различни.

Последното, което разбрахме, е, че Samsung готвят три таблета с AMOLED екрани, един от които ще има гигантски 13,3-инчов екран. По-рано видяхме две снимки на един от таблетите наречен Samsung Galaxy Tab S.

В поканата ясно се вижда, че представените продукти ще бъдат от линията Galaxy Tab, макар че вече става все по-трудно и по-трудно да разграничим отделните подразделения на тази линия. Още по-сложно стана този февруари, когато компанията представи и линия таблети NotePro и TabPro. Ако приемем, че новите устройства няма да са от тази линия (което би било странно), то вероятно става въпрос за таблети от среден клас. Това, обаче, със сигурност ще разберем на 12 юни, когато, между другото, събитието ще се излъчва на живо в акаунта на Samsung в YouTube.

Ще бъде интересно да разберем как Samsung са успели да адаптират AMOLED технологията към таблетите. Компанията досега не бе успявала да произведе AMOLED дисплей, който или да е достатъчно голям или достатъчно евтин, за да бъде използван в производството на таблети. Поради тази причина, болшинството от таблетите им са екипирани с LCD екрани.

Разбира се, разликата между LCD и AMOLED дисплеите не е толкова голяма, че да бъда забелязана от обикновения потребител. Но Samsung със сигурност ще се опитат да представят технологията като революционна с цел да привлекат повече внимание към новите си продукти.

Остава да разберем каква ще бъде цената им и дали наистина ще имат текстуриран гръб и сензор за пръстови отпечатъци като тези в Galaxy S5.
 
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини