Samsung пусна на пазара издръжливия NB30 нетбук

0
26

Тези дни Samsung пусна на пазара издръжливия и не скъп портативен компютър, NB30 мини лаптоп, на цена от 300 британски паунда, 10-инчовият NB30 е със защита на харддиска, издръжливост на изпускане, защита от надрасквания и водоустойчивост. Машината е с харддиск от 160 GB и поддържа 1 GB RAM.

Не притежава Bluetooth възможности, но е с вграден Wi-Fi, етернет порт и три USB порта.

Наистина Samsung се цели с този мини лаптоп конкретно към хора, които търсят груб и издръжлив нетбук, макар че пазарът за това едва ли ще е голям. NB30 струва само с 20 паунда по-малко от своя роднина N150, който е от по-обикновен клас и не толкова „здрав“. Но двете машини са почти идентични, настрани от характеристиките на NB30 за стабилност и трайна издръжливост, и в този смисъл тези 20 паунда наистина си струват.

NB30 е с издръжливост на батерията от 6 часа и 34 минути, процесор Atom N450 на 1,66GHz, Intel интегрирана GMA3150 графика, и въртене на 160 GB-вия харддиск на 5400 rpm, както и 1GB от DDR2 RAM. Има и VGA-out, 3 в 1 четец за карти с памет, екранът е 1024 на 600 пиксела и не е лъскав.

Нетбукът е екипиран с издръжливост на изпускане, като NB30 сканира за внезапни промени във скоростта и отдръпва главите за четене/писане встрани, като така минимализира щетите при изпускане. Системата използва водо-непромукаем интериор, за защита от напръсквания. Също така външната ръбеста и матово-черна повърхност не задържа отпечатъци, което е наистина един от проблемите за другите лаптопи с лъскава повърхност. Грапавата външна повърхност в същото време представлява и защита от удари и изпускания.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари