Samsung разкри новите си Neo QLED, MicroLED и Lifestyle телевизори със значими технологични подобрения

0
1175

Samsung разкри своята линия от телевизори, които ще видим през настоящата година. Най-интересни са новите Quantum Mini LED подсветка, Quantum Matrix технология и новия процесор на картината в лицето на Neo Quantum Processor.

Ще има нов 8K фламан модел (QN900A) и 4K (QN90A) модели, като част от Neo QLED 2021 серията.

При Quantum Mini LED, от Samsung са проектирали отделните светлини да са с 1/40-та от височината на по-конвенционалните диоди. Това значи, че в по-малко пространство могат да се съберат много повече LED светодиоди. Quantum Matrix технологията предлага ултра фин и прецизен контрол на светодиодите за предотвратяване на проблеми като „цъфтеж“ на картината.

При новите Neo QLED телевизори ще имаме и по-голяма скала на яркост – 12 битова с 4096 стъпки. Това значи, че тъмните части от картината ще могат да бъдат по-тъмни от обикновено, а светлите да са още по-ярки, за да получим по-категорична HDR производителност. Ще можем да се възползваме от HDR10+ адаптивния формат.

Какво е Neo Quantum Processor?

Чрез него телевизорът ни ще може да предложи подобрени възможности за мащабиране. Използват се 16 различни модели на невронни мрежи. Обработката на картината се случва в много повече аспекти, което позволява на устройството да оптимизира качеството на изображението до 4K или 8K, без значение от качеството на първоизточника, посочват от Trusted Reviews.

Фокусът е върху новия QLED 8K модел

Той се възползва от Infinity One дизайна, при който рамката е още по-намалена, в сравнение с предишните версии. Телевизорът ще върви и със Slim One Connect кутия, която може да се прикрепи към него. Това е нова версия на системата за управление на кабелите.

Какво друго можем да очакваме?

  1. Object Tracking Sound (OTS) Pro системата е отново на линия, за да следи движението на обекти по екрана, с цел по-реалистично звучене
  2. SpaceFit Sound функцията анализира физическата среда около телевизора и оптимизира звука, който излъчва той – спрямо нея за по-естествено преживяване

Знаем повече за MicroLED телевизорите

Заедно с вече обявения 110-инчов модел ще има и 99-инчов модел. По-късно през годината ще се появи и още един по-малък размер. Тук картината се осигурява от LED светлини с микронен размер и цветни филтри. Произвежда се самоосветяващо се, цветно и много ярко изображение. Подобно на Infinity One дизайна, тук имаме 99% съотношение екран към тяло, което значи, че ще наблюдавате почти изцяло екрана, без досадни рамки.

MicroLED телевизорите ще могат да доставят 5.1-канален звук, без нужда от външен говорител. Това ще спести доста място.

Не на последно място, Lifestyle серията на Samsung също ще получи обновление

The Frame ще се появи в по-тънка форма, която имитира дълбочината на традиционна рамка за картина. Ще има опции за подмяна на рамките – в 2 стила и 5 цвята. Потребителите ще могат да се насладят на над 1400 избрани произведения на изкуството, благодарение на новата AI-базирана технология за курация.

Все още не са обявени детайли за наличностите, цените и подробни детайли за всеки модел по отделно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари