Samsung разработват сгъваем таблет

0
83

Повечето таблети изглеждат подобно, като изключение правят само хибридните. И те, обаче, вече са толкова много, че са сформирали цялостен технологичен клас и престават да ни правят чак толкова голямо впечатление. Е, Samsung изглежда имат намерение да разчупят малко традиционния дизайн на тези устройства, представяйки сгъваем таблет.

Говори се, че устройството ще има гъвкав екран и ще може да се сгъва, придобивайки формата и размерите на смартфон. Според слуховете продуктът ще бъде представен още през 2015 година.

Samsung със сигурност имат интерес към гъвкавите дисплеи. Още през 2012 година те патентоваха дисплей, който може да се сгъва на две места (вижте изображението по-долу). Този патент, обаче, описваше смартфон, който се разгъва и се превръща в таблет. Разбира се, лесно можем да допуснем, че става въпрос за същото устройство, просто погледнато от различна гледна точка. Още тогава Samsung бяха вписали в описанието на патента, че, според тях, технологиите ще позволят създаването на такъв продукт чак в края на 2015 или 2016 година.

Според слуховете, обаче, компанията вече е успяла да създаде няколко работещи прототипа и, ако всичко върви по план, таблетът/смартфон ще бъде представен преди края на следващата година. В информацията се споменава, че устройството ще има 8- или 9-инчов full-HD OLED екран. Засега, обаче, не разполагаме с  други подробности.

Иначе, по всичко личи, че Samsung се опитват да излязат извън рамките на традиционния за мобилните устройства дизайн. Така, например, преди известно време се заговори, че следващата версия на таблетфона Galaxy Note ще има тристранен YOUM дисплей.
 

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за