fbpx
0 C
София

Samsung разработват AMOLED екрани за бъдещи таблети

Най-четени

Може би някои от  вас са забравили, но някои от първите представители на линията таблети Samsung Gaalxy Tab имаха AMOLED дисплеи. Това бяха Galaxy Tab 7.7 и Galaxy Tab 8.9. След това, кой знае защо, от южнокорейската компания замениха панелите с LCD модели и оттогава всички техни таблети имат LCD екрани. Изглежда, обаче, от Samsung планират завръщане към AMOLED технологията.

Според информация публикувана в корейската преса, компанията ще представи още през следващата година поне два таблета с AMOLED екрани. Източниците твърдят, че филиалът на Samsung разработващ панели – Samsung Display – вече е започнал производството на два AMOLED екрана – един с размери 8 инча по диагонал и втори – с размер от 10 инча.

Въпросните панели ще бъдат използвани в производството на таблети от висок клас замислени като директни конкуренти на iPad Air и iPad Mini от второ поколение, твърдят още източниците. Смята се, че Samsung ще ги представят по същото време, по което ще анонсират и новите попълнения в линията си смартфони от висок клас – Galaxy S.

Междувременно, компанията ще продължава да прави таблети с LCD екрани, но те ще бъдат с по-скромни характеристики и, съответно, по-достъпни цени.

Дали всичко това е вярно, могат да кажат само от Samsung, но засега потвърждение от тях няма.
 
 

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
pedro
pedro
8 години

Не е „кой знае защо“. AMOLED все още има редица недостатъци, най-вече лоша видимост на слънце и по-неточни цветове. Явно са преценили, че консумацията на LCD е по-малкото зло.

Нови ревюта

Подобни новини