Samsung разработва 8-ядрен Nexus 11?

0
24

Имайки предвид нежеланието на Google да разкрие статистиката за продажбите на таблетите Nexus, не ни остава друго, освен да се ориентираме по оценките на пазарните анализатори. Бенедикт Евънс от компанията Enders Analysis оценява обема на доставените на пазара таблети Nexus 7 на 6,8 милиона броя, което е почти десет пъти повече от количеството на доставените модели Nexus 10. Възможно е ситуацията да се промени след пазарния старт на първия в света осемядрен таблет над който, според слуховете, работи южнокорейската компания Samsung.

Както съобщава ресурсът SamMobile, Samsung разработва наследник на Nexus 10, макар до момента да не е постъпвало официално потвърждение за това от компанията Google, която притежава марката Nexus. Устройството се описва като „високопроизводителен 11-инчов таблет“. Според наличните до момента данни, освен с 8-ядрен процесор, Exynox 5410 Nexus 11 ще бъде оборудван и с дисплей Super PLS TFT, както и с две камери – 2-мегапикселова фронтална и 8-мегапикселова на задния панел. Посочва се също така и вероятното наличие на поддръжка на карти с памет във формат microSD с обем до 64 GB.

Според публикуваната от ресурса информация, освен устройството за Google, южнокорейската компания разработва още три други таблета. Това са Galaxy Tab DUOS 7.0 със 7-инчов дисплей с резолюция 1024 х 600 пиксела, двуядрен процесор и два слота за SIM-карти; Galaxy Tab 8.0 с 4-ядрен процесор Exynox 4412 и 8-инчов Full HD дисплей, както и двуядрена версия на Nexus 11, която ще носи името Galaxy Tab 11. Последното устройство ще бъде базирано на процесор Exynos 5250.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари