Samsung разработи компютърен дисплей захранващ се от USB

0
18

Дисплей, който се свързва към системата посредством USB порт, компанията Samsung предложи още през 2007 година, но тогава тази шина е била използвана само за предаване на видеосигнал. След известно време се е появил монитор, който се захранва от USB порта с диагонал не превишаващ 7 инча.

Новият продукт на Samsung, който беше показан на SID 2010, представлява пълноценен компютърен дисплей с диагонал от 18,5-инча. Захранването и предаването на видеосигнала се осъществява от един единствен кабел USB, който използва два порта за осигуряването на по-стабилно захранващо напрежение.

За да може, мониторът да функционира правилно и съответно да се захранва с по-ниско напрежение, каквото е това от USB порта, специалистите на Samsung са намалили значително енергопотреблението на устройството (до 6,3 вата). В частност е била използвана и нова матрица TN+Film с голям коефициент на прозрачност, а така също и енергоефективна светодиодна подсветка. Минус в случая е малкото време за непрекъсваема работа на устройството. При традиционните TFT-монитори, споменатото време е около 50 хил. часа, а в монитора на Samsung – 30 хиляди часа.

Що се касае до техническите характеристики на USB-монитра, то те са напълно стандартни, с изключение на малката резолюция от 1366х768 пиксела. Нивото на контрастно отношение на дисплея е 1000:1 и яркост 250 нит. Масовото производство на описаното устройство е планирано за началото на 2011 година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари