Samsung се подготвя за производството на 7 nm графични процесори

0
562
7 nm

След като GlobalFoundries се отказа от усвояването на 7 нанометровия технологичен процес, пред Samsung се разкриха нови възможности по укрепването на своите позиции в този сегмент. Порталът PC Watch Impress публикува изказванията на представителите на Samsung по време на профилно мероприятие в Япония. Ясно е, че корейският технологичен гигант не възнамерява да изпуска тази възможност.

Миналата година Samsung Foundry стана самостоятелен отдел в корпорацията. В рамките на това направление Samsung въвежда EUV литографията при производството на полупроводникови продукти чрез 7 нанометров технологичен процес. Това навярно ще стане по-късно от TSMC, но Samsung е особено агресивен по отношение на броя на слоевете.

Интересно е, че корейският производител планира първите образци, произведени чрез 4 и 5 нанометров FinFET технологичен процес да бъдат представени още следващата година. И още, през 2020 година компанията възнамерява да усвои 3 nm технология. 4 нанометровият технологичен процес ще бъде последният, в който се използват FinFET структури.

Представителите на Samsung заявиха, че 7 nm процес с EUV литография ще се използва за производството на графичните процесори от ново поколение.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за