Компанията Samsung се е преборила за поръчка от Intel за производство на процесори за компютри, сочи нова информация на Pulse. Intel изпитва значителни трудности да посрещне търсенето на продуктите си. Заради това са се обърнали към TSMC и Samsung за помощ.

И в миналото са ползвали външни изпълнители за помощ в производството на различни компоненти, но това се случва за пръв път що се отнася до основния им продукт – компютърните процесори.

Миналата седмица се появи писмо от Intel, в което се извиняват за недостига. Ръста в поръчките е надминал и най-оптимистичните предположения на анализаторите. Посредством различни мерки производството е увеличено с двуцифрен процент, но това не е достатъчно.

Наблюдателите на пазара отбелязват, че Samsung ще стане един от най-силните партньори на Intel

Най-големият играч TSMC е зает да изпълнява поръчки за AMD и Huawei. Очакват се нови поръчки от Intel и Qualcomm догодина към корейския гигант.

Интересно е, че Intel и Samsung, чиито бизнес е много зависим от чипове за памет, са най-големите конкуренти на пазара за полупроводници. Корейският технологичен гигант, който в миналите две години беше най-големия производител на чипове, ще загуби титлата си в полза на Intel, заради забавяне в продажбите на памет.

През април Samsung обяви планове да инвестира в чипове $116 милиарда през следващите десет години. Целта е компанията да се затвърди като лидер не само при паметта, но и при логическите чипове.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кунчо
Кунчо

Байкал кога ще правят.Хахахаха😛

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Поне ще им подобрят oтпaдъчните процесори…