Samsung създаде „зелени” DDR3 модули памет за сървъри

2
18

Компанията Samsung обяви за разработката на нови енергоефективни модули памет RDIMM за сървъри от следващо поколение.

Изделията от „зелената” серия Green DDR3 имат капацитет до 32 GB и са създадени по 30-нанометров технологичен процес. Модулите работят на честота 1 333 MHz и консумират 4,5 W енергия. Според производителя, паметите с най-ниските показатели са предназначени за корпоративния клас.

При производството на Green DDR3 се използва технология за 3D свързване TSV (Through-Silicon Via). Същността на тази технология е увеличаване плътността на съхраняваната информация.

Отбелязва се също, че новите модули предлагат 30-процентно намаление на енергопотреблението, за разлика от LRDIMM модулите. Доставките на тестовите образци Green DDR3 вече са започнали.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sliderum
sliderum

„Изделията от „зелената” серия Green DDR3 имат капацитет до 32 GB“ Хей! Доживяхме и до „зелени“ тридесет и двойки. Докато такъв обем единични пръчки докрeтат настолните компютри, сигурно към края на 2014г. и то по най-оптимистичен поглед, а в реалността сигурно година по-късно. Ех, каква година ще е 2015 за настолните ПЦ-та. Вече няма да се произвеждат процесори с по-малко от 6-8 ядра, твърди дискове с обем под 3ТБ(изключая ССД дисковете), видеокарти с изчислителен капацитет по-малък от 5 TFlops и обем на видеопаметта под 4ГБ. Няма да има дънни платки с 1000Мб/с максимална пропускателна способност на мрежови контролер, понеже всички… Виж още »

danchobg
danchobg

всичко се развива все по-бързо, след 1 макс. 2 години компа ми за нищо няма да става