9.7 C
София

Samsung ще покаже на CES 2013 5.5-инчов гъвкав дисплей с HD резолюция

Най-четени

Гъвкавите OLED екрани са слабост на Samsung доста отдавна и корейската компания не спира да се хвали с постиженията си в тази насока по различните технологични изложения, въпреки че все още не може да намери практическо приложение за тях. И на започващото скоро изложение CES 2013 технологичният гигант няма да изневери на себе си. Там Samsung смята да демонстрира на живо 5.5-инчов гъвкав екран, който ще може да се похвали и с истинска HD резолюция, съобщи Phonearena.com.

Пак там ще видим и още по-впечатляваща разработка, предназначена за телевизори. Става въпрос за 55-инчов дисплей, който също може да се похвали с известна гъвкавост. Целта на демонстрациите е да покаже, че компанията продължава да развива успешно тези технологии и постоянно постига напредък.

Що се отнася до 5.5-инчовия HD екран, той ще може да се огъва толкова, че краищата му да се докоснат един до друг. Дали това е възможно ще разберем само след няколко седмици. Samsung уточнява, че възможностите на гъвкавия дисплей не са безгранични и той няма да може да се навива на руло.

Това, което се очаква с нетърпение като информация от CES 2013 е дали най-после на пазара ще излезе реален продукт, който се възползва от технологията на огъващите се прототипи.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини