Samsung ще предложи GDDR6 чипове за различните сегменти на пазара

1
506

Компанията Samsung Electronics сподели подробности относно продуктовата гама от GDDR6 чипове, които ще се произвеждат или вече са произведени във фабриките. Освен представените миналата седмица двугигабайтови микросхеми с пропускателна способност от 18 gbps на контакт, южнокорейският гигант ще предложи и няколко варианта на чипове, отличаващи се както по скорост, така и по обем.

Чиповете Samsung GDDR6 ще бъдат достъпни във версии с номинална скорост за предаване на информация от 12, 14, 16 и 18 gbps на контакт. Това разнообразие ще позволи използването им в голям брой устройства, отличаващи се по изискванията към пропускателната способност на паметта. При това, Samsung ще предложи 16-и 8-гигабитови чипове (обемът е съответно от два и един гигабайта).

По този начин, по-обемните чипове могат да намерят приложение в професионалните видеокарти, където голяма роля играе количеството на видеопаметта, а 8-гигабайтовите чипове ще се използват в игровите графични адаптери от средно и високо ниво. Във всеки случай, огромното портфолио от продукти със сигурност ще помогне на Samsung бързо да заеме водеща позиция на нововъзникващия пазар на GDDR6 паметите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари