Samsung ще произвежда 14 nm процесори на Intel

8
839

Intel явно не може самостоятелно да се справи с продължаващия недостиг на производствени мощности. Процесорният гигант сключи договор със Samsung, за да може да реши проблемите си с дефицита на чипове, който започна да влияе на целия PC пазар.

Това е първият път в историята на Intel. Досега Intel Client Computing Group (CCG) винаги разчиташе на своя вътрешен производствен потенциал за производството на своите полупроводникови продукти. Но ресурсите на поточните линии на Intel не са достатъчни и процесорният гигант започна да търси други производствени ресурси. И поради недостига на собствени мощности за своите 14 nm чипове компанията започна да търси и други ресурси, като се се очакваше да се обърне към TSMC с поръчка за производство на 14 nm чипсети.

Според корейското издание Sedialy, корпорацията специално е избрала Samsung. за да задоволи търсенето на своите продукти произвеждани чрез 14 нанометров технологичен процес. Тази неочаквана стъпка бе предшествана от много дълги предварителни преговори.

Според тази информация, компанията Samsung официално е съгласна да произвежда и процесорите на Intel с архитектура Rocket Lake. Те ще се използват в мини персоналните компютри, които трябва да излязат на пазара през 2021 година.

Въпреки че Intel започва изграждането на нов завод, за да започнат да работят всички нови поточни линии са необходими години. Вероятно има и други причини Intel да поиска Samsung да произвежда нейните процесори.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ратнемок
Ратнемок

Така преведена статията оставя впечатлението, че Samsung и TSMC са едно и също.

Даниел Десподов
Даниел Десподов

ок, благодаря

Pay-Day
Pay-Day

„Samsung ще произвежда 14 nm печки на Intel“

Да поправя заглавието малко аз 😉 .

иБаси
иБаси

Печка ти е изпушилата кратуна!

Pay-Day
Pay-Day

Май се засегна, ама то така, като ви кажат истините и интелските маймуни ви хваща яд и посинявате..

Приятно ползване на интелските печки тиквеник..

иБаси
иБаси

Няма как да се засегна от примат, който дори не е дорасъл до ниво маймуна…

Pay-Day
Pay-Day

Бре шизофрения, сега взе сам да се описваш и да пишеш срещу себе си 😀 😀 :D.

А по отношение на засегнати, ти си умствено засегнат, няма лек за тебе..

Tony
Tony

Кой знае колко акции имат хамериканците в Samsung, така, че това е нормално. Те (Самсунг) интересно защо не са предложили 10 nm на Интел. Някой правеше 10нм чипове из Азия.