Каква е възможността Samsung да започва производството на QLED-OLED хибридни телевизори? Става все по-вероятно да се случи, тъй като корейската компания обмисля да затвори едно от производствата си на LCD панели.

Мениджърите на компанията обмислят дали да сложат край на една от производствените линии, която произвежда LCD дисплеи в Южна Корея. В страната се говори, че именно тази линия ще се използва за направата на QLED/OLED хибридни дисплеи.

Korea Herald обръща внимание на коментари на изпълнителния директор на Samsung Display, Lee Dong-hoon. Той казва, че „компанията полага сериозни усилия“ да пусне своите QD-OLED продукти в близко бъдеще.

Официално потвърждение или отхвърляне на информацията все още няма. Факт е, че OLED панелите стават все по-популярни. LG се готви за масово производство на 48-инчови модели с такъв екран.

Ще изостане ли QLED?

В миналото Samsung е представяла философията си, че пазара рано или късно ще се обърне към micro-LED екран, но това ще се случи по-скоро в дългосрочен план. Докато това се случи, QD-OLED панелите ще запълнят празнината до налагането на новия вариант.

Компанията като цяло не е фен на OLED телевизорите, макар и да си е имала работа с тях. В последните години фокусът е изцяло в развиването на QLED технология, която да конкурира OLED.

Основните конкуренти обаче набират все повече скорост, а печалбите на LCD пазара спадат заради свръх предлагане. Нещо трябва да се промени, ако компанията иска да е лидер във високия клас телевизори.

През май месец тази година се заговори, че една от производствените мощности ще бъде конвертирана за пробно производство на QD-OLED, но в последствие планът бе отложен за 2020-та.

Дали нещата сега не се промениха?

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
LCD`
LCD`

QLED са неоправдано скъпи засега. Почват от 2500 и то за 8-битов дисплей. За още един слой в сандвича на матрицата – цената е x2 ,дори x3. Ще трябва да го вкарат и в средния клас TV, иначе -бай-бай на пазарния дял.

Георги
Георги

Те вече са по-скъпи от оледите…

Палуестиниец
Палуестиниец

Направо да се връщат на TFT и да не се мъчат с глупости.
Правиха си някаква модификация на LED и толкова оскъпиха производството, а разлика няма. IPS LED стандартния си е много по-добре от QLED

Георги
Георги

Според мен най-добри лед телевизори в момента правят Сони. Самсунг са с много надути цени за нещо, което не е по-добро от олед а го продават по-скъпо

Радо
Радо

Най – добрите OLED телевизори в момента се правят от LG а не от Sony.

Георги
Георги

Казах LED, а не OLED иначе да съгласен съм аз си взех LG B7 и съм много доволен.

Радо
Радо

IPS LED били по добри от QLED , само защото не си работил на QLED.
Аз имах 27″ IPS LED монитор и си напрвих ъпгрейд на 32″ QLED монитор и съм много доволен!
И все пак е до преценка на човека коя технология най – много му допада.
И QLED и IPS имат предимства и недостатъци.