Samsung Blue Earth с хартиена SIM-карта

0
22

Екологичният сензорен телефон Samsung Blue Earth, за който писахме преди време, вече ще се продава в комплект с хартиена SIM-карта, която е произведена от отпадъчна хартия. Идеята всъщност е предложена от португалския мрежов оператор TMN, който потвърждава, че това е първата в света SIM-карта от хартия.

В настоящия момент, хартиената SIM-карта ще се продава в комплект със Samsung Blue Earth, като от TMN информират, че вече имат договори с международните търговци на дребно Incard и Toppan, които ще предлагат новата SIM-карта за други модели.

Между другото, през февруари на тази година, компанията Gemalto предложи екологична SIM-карта, произведена не от хартия, а от материали, получени от рециклирана царевица, захарна тръстика и картофено брашно.

Телефонът Samsung Blue Earth е снабден със слънчеви елементи, а корпусът му е произведен от преработваема пластмаса и бутилки за вода.

Характеристиките на Samsung Blue Earth включват наличието на 3,2-инчов сензорен дисплей, 3,2-Мп камера, адаптер за безжични мрежи Bluetooth и Wi-Fi, чипсет GPS, FM-тунер и поддръжка на мрежата HSDPA. В португалия цената на „зеления“ телефон ще бъде 239 евро.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари